İç Mekan Yapay Çiçek

İç mekanlarda yapay çiçek kullanımı son yıllarda oldukça yaygın hale gelmiştir. Yapay çiçekler bakıma muhtaç olmaması nedeni ile büyük bir avantaja sahiptir. Bakılmadığı günlerde solma problemi olmadığı gibi güneş görmediği zamanlarda veya yeterince sulanmadığında ölme gibi bir durumu da bulunmamaktadır. İç mekan yapay çiçek tercihi bu nedenle oldukça fazladır. Özellikle ağaç vari iç mekan yapay çiçek tercihi yapıldığı gibi oldukça küçük dal gibi görünen yapay çiçekler de sık sık kullanılmaktadır.

İç mekan yapay çiçek çeşitleri gün geçtikçe daha da kaliteli hale gelmiştir ve bu sayede doğal bir çiçekten herhangi bir farkı bulunmamaktadır. Bu sayede kullanıma çok daha uygundur. Aynı zamanda istenen boyutta alternatifler de bulunmaktadır.

Yapay Çiçek Alternatifleri

Yapay çiçek alternatifleri incelendiğinde her gün bu alternatiflerin arttığını belirtmek gerekmektedir. Bu talep ile de bağlantılı olarak gerçekleşmektedir. Yapay çiçeklere ilgi son yıllarda oldukça artmıştır. Bu nedenle en küçüğünden en büyüğüne kadar yapay çiçek çeşitleri bulunmaktadır. İç mekan yapay çiçek çeşitleri yapay dal ve demetler, yapay ağaçlar, yapay halka ve toplar, yapay saksılı bitkiler, yapay sazlar, yapay sarmaşıklar ve yapay kaktüsler olarak değişmektedir. Elbette bunlar genel başlıklar olup her birinin içerisinde pek çok alternatif ve farklı bitki türü de bulunmaktadır.

İç mekan bitkileri her biri olabilmektedir. Özellikle yapay çiçekler ilk ortaya çıktığında genelde kaktüs gibi daha küçük çiçekler tercih edilir iken günümüzde yapay çiçekler yapay ağaçlara dönüşecek kadar büyütülmüştür. Özellikle yapay ağaçlar iç mekan tasarımlarının en sık tercih edilen ürünlerindendir. Bunun sebeplerinden biri de elbette iç mekan tasarımlarında bitkilerin önemli bir yer elde etmesidir. Son yıllarda popüler olan bu durum kısa süre sonra yapay çiçeklere de tesir ederek onları da etkilemiştir. Özellikle çiçek bakımı ile ilgilenmek istemeyen ya da çiçeğin hep sağlıklı görünmesini isteyenler, yapay çiçeği tercih etmektedir.

İç Mekanda Yapay Ağaçlar

İç mekan tasarımlarının en çok tercih edileni yapay ağaçlardır. İç mekan oldukça geniş bir tanım olmakla birlikte özellikle toplu alanlarda yapay ağaçlar daha yaygındır. Hastane, ofisler, devlet daireleri gibi pek çok alanda büyük yapay ağaçlar mekanı renklendirmek açısından tercih edilmektedir. Bunun dışında kafeler ve restoranlarda da yapay ağaç oranı oldukça fazladır. Saksıları ile beraber satılan bu yapay ağaçlar görüntü bakımından da iyi bir görüntüye sahiptir. İç mekan yapay çiçek alternatifleri arasından sıyrılan yapay ağaçlar, egzotik ağaçlar olabildiği gibi meyve ağacı da olabilmektedir. Bunun dışında bolca yeşil yapraklı ağaç da bulunabilmektedir. Özellikle palmiye görünümlü ağaçlar daha sık tercih edilmektedir. Bunun dışında bambu ağacı, fiddle leaf, akçaağaç gibi alternatifler söz konusudur. Ancak özellikle palmiye çeşitleri yaygın olarak tercih edilmektedir.

İç Mekanda Yapay Dallar

İç mekanlarda yapay çiçek kullanımı her zaman devasa ağaçlar biçiminde olmaz. Özellikle iç mekan oldukça dolu ve canlı bir tasarıma sahip ise bu durumda yapay dallar tercih edilir ve ufak eklentiler olarak daha şık bir görüntü elde edilmesi mümkündür. Özellikle vazoların içerisine konulan yapay dallar ve yapay çiçekler bir demet halinde de alınabilmektedir. Buna yapay ayçiçeği iyi bir örnek olabileceği gibi yapay lale veya yapay lavanta da seçenekler arasındadır. Elbette bununla sınırlı olmayıp yapay meyve dalları gibi seçenekler de söz konusudur. İç mekan yapay çiçek tercihi yapılırken bu kadar alternatif arasından en uygununu seçmek oldukça zor olacaktır. Neredeyse her çiçek ve ağacın yapay örnekleri bulunmaktadır. 


İç Mekan Yapay Çiçek Modellerimiz